Almindelige betingelser
Artikel 1 – Definitioner
I disse betingelser forstås ved:
Fortrydelsesfrist: den periode, hvor forbrugeren kan gøre brug af sin fortrydelsesret;
Forbruger: den fysiske person, der ikke handler som erhvervsdrivende og indgår en fjernsalgsaftale med virksomheden;
Dag: kalenderdag;
Løbende aftale: en fjernsalgsaftale vedrørende en række produkter og/eller tjenester, hvor leverings- og/eller modtagelsesforpligtelser er fordelt over tid;
Holdbart medium: ethvert middel, der gør det muligt for forbrugeren eller virksomheden at gemme information rettet til den pågældende person på en måde, som muliggør fremtidig læsning og uændret gengivelse af den lagrede information.
Fortrydelsesret: muligheden for forbrugeren til at træde tilbage fra fjernsalgsaftalen inden for fortrydelsesfristen;
Virksomhed: den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter og/eller tjenester til forbrugere på afstand;
Fjernsalgsaftale: en aftale, hvor der inden for rammerne af et system til fjernsalg af produkter og/eller tjenester, der er organiseret af virksomheden, udelukkende anvendes en eller flere teknikker til fjernkommunikation indtil og med aftalens indgåelse;
Fjernkommunikationsteknik: et middel, der kan bruges til at indgå en aftale uden, at forbruger og virksomhed samtidig er til stede i samme rum.
Almindelige Betingelser: de gældende almindelige betingelser for virksomheden.
Artikel 2 – Virksomhedens identitet
Firmanavn: Hygge Couture
CVR-nummer: 95241582
Handelsnavn: Rosenlund København
Momsnummer: NL005139682B04
Kundeservice e-mail: info@rosenlundkobenhavn.dk
Virksomhedens adresse: Baron van Lamsweerdelaan 33
Artikel 3 – Anvendelse
Disse almindelige betingelser gælder for ethvert tilbud fra virksomheden og enhver indgået fjernsalgsaftale og bestilling mellem virksomheden og forbrugeren.
Inden fjernsalgsaftalen indgås, stilles teksten til disse almindelige betingelser til rådighed for forbrugeren. Hvis dette ikke med rimelighed er muligt, vil det blive angivet, at de almindelige betingelser kan ses hos virksomheden, og de vil blive sendt til forbrugeren uden omkostninger på dennes anmodning så hurtigt som muligt, inden fjernsalgsaftalen indgås.
Hvis fjernsalgsaftalen indgås elektronisk, kan disse almindelige betingelser, i modsætning til det foregående punkt, stilles til rådighed elektronisk på en måde, der gør det muligt for forbrugeren at gemme dem på et holdbart medium. Hvis dette ikke er muligt, vil det blive angivet, hvor betingelserne kan ses elektronisk, og de vil blive sendt gratis elektronisk eller på anden vis på forbrugerens anmodning.
Hvis der udover disse almindelige betingelser også gælder specifikke produkt- eller tjenestebetingelser, gælder andet og tredje punkt tilsvarende, og forbrugeren kan i tilfælde af modstridende betingelser altid påberåbe sig den mest gunstige bestemmelse.
Hvis en eller flere bestemmelser i disse almindelige betingelser på noget tidspunkt helt eller delvist anses for ugyldige, forbliver aftalen og betingelserne i øvrigt gyldige, og den pågældende bestemmelse vil blive erstattet af en bestemmelse, der i videst muligt omfang følger formålet med den oprindelige bestemmelse.
Situationer, der ikke er dækket af disse almindelige betingelser, skal vurderes ud fra “ånden” i disse almindelige betingelser.
Tvivl om fortolkning eller indhold af en eller flere bestemmelser i vores betingelser skal fortolkes ud fra “ånden” i disse almindelige betingelser.
Artikel 4 – Tilbuddet
Hvis et tilbud har en begrænset gyldighedsperiode eller er betinget, vil dette tydeligt fremgå i tilbuddet.
Tilbuddet er uforpligtende. Virksomheden forbeholder sig retten til at ændre og justere tilbuddet.
Tilbuddet indeholder en fuldstændig og nøjagtig beskrivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Beskrivelsen er tilstrækkelig detaljeret til at gøre det muligt for forbrugeren at vurdere tilbuddet korrekt. Hvis virksomheden bruger billeder, er disse en sandfærdig gengivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Åbenlyse fejl eller fejl i tilbuddet er ikke bindende for virksomheden.
Alle billeder, specifikationer og data i tilbuddet er vejledende og kan ikke give anledning til skadeserstatning eller ophævelse af aftalen.
Billeder af produkter er en sandfærdig gengivelse af de tilbudte produkter. Virksomheden kan ikke garantere, at de viste farver nøjagtigt svarer til de virkelige farver på produkterne.
Hvert tilbud indeholder oplysninger, som gør det klart for forbrugeren, hvad rettighederne og forpligtelserne er i forbindelse med accept af tilbuddet. Dette vedrører især:
prisen, undtagen told- og importmoms. Disse ekstra omkostninger er for forbrugerens egen regning og risiko. Post- og/eller kurerfirmaet vil anvende den særlige ordning for post- og kurertjenester i forbindelse med importen. Denne ordning gælder, når varerne importeres til EU-destinationslandet, hvilket også er tilfældet her. Post- og/eller kurerfirmaet opkræver momsen (muligvis sammen med de opkrævede toldomkostninger) hos modtageren af varerne;
de eventuelle omkostninger ved forsendelse;
hvordan aftalen vil blive indgået, og hvilke handlinger der er nødvendige;
hvorvidt fortrydelsesretten er gældende;
betalings-, leverings- og udførelsesmetoder;
fristen for accept af tilbuddet, eller perioden, hvor virksomheden garanterer prisen;
gebyret for fjernkommunikation, hvis omkostningerne ved fjernkommunikationsteknikken beregnes på en anden basis end den almindelige basistakst for det anvendte kommunikationsmiddel;
om aftalen arkiveres efter indgåelsen, og i givet fald på hvilken måde den er tilgængelig for forbrugeren;
hvordan forbrugeren kan kontrollere de oplysninger, han har givet, inden aftalen indgås, og hvis ønsket rette dem;
eventuelle andre sprog, hvor aftalen udover dansk kan indgås;
adfærdskoder, som virksomheden har underlagt sig, og hvordan forbrugeren kan få adgang til disse adfærdskoder elektronisk; og
den minimale varighed af fjernsalgsaftalen i tilfælde af en løbende aftale.
Valgfrit: tilgængelige størrelser, farver og materialer.
Artikel 5 – Aftalen
Aftalen træder i kraft på det tidspunkt, hvor forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder de dertil knyttede betingelser, forbeholdt de bestemmelser i punkt 4.
Hvis forbrugeren har accepteret tilbuddet elektronisk, bekræfter virksomheden straks modtagelsen af accepten af tilbuddet elektronisk. Indtil modtagelsen af denne accept er bekræftet af virksomheden, kan forbrugeren ophæve aftalen.
Hvis aftalen indgås elektronisk, træffer virksomheden passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger til at sikre dataoverførsel og en sikker webmiljø. Hvis forbrugeren kan betale elektronisk, tager virksomheden passende sikkerhedsforanstaltninger.
Virksomheden kan, inden for lovgivningens rammer, indhente oplysninger om, hvorvidt forbrugeren kan opfylde sine betalingsforpligtelser, samt om alle de forhold, der er vigtige for en ansvarlig indgåelse af fjernsalgsaftalen. Hvis virksomheden har gode grunde til ikke at indgå aftalen på grundlag af denne undersøgelse, har virksomheden ret til at afslå en bestilling eller anmodning eller at knytte særlige betingelser til udførelsen af aftalen.
Virksomheden sender sammen med produktet eller tjenesten følgende oplysninger til forbrugeren skriftligt eller på en måde, der gør det muligt for forbrugeren at gemme dem på et tilgængeligt holdbart medium:
adresseoplysningerne på virksomheden, hvor forbrugeren kan indgive klager;
betingelserne for og måden, hvorpå forbrugeren kan gøre brug af sin fortrydelsesret, eller en klar meddelelse om, at fortrydelsesretten er udelukket;
oplysninger om garantier og eksisterende service efter køb;
de oplysninger, der er nævnt i artikel 4, punkt 3, i disse betingelser, medmindre virksomheden allerede har givet disse
de oplysninger til forbrugeren inden aftalens indgåelse;
kravene for opsigelse af aftalen, hvis aftalen har en varighed på mere end et år eller er af ubestemt varighed.
I tilfælde af en løbende aftale gælder bestemmelsen i foregående punkt kun for den første levering.
Hver aftale indgås under opsættende betingelser om tilstrækkelig tilgængelighed af de pågældende produkter.
Artikel 6 – Fortrydelsesret
Ved køb af produkter har forbrugeren mulighed for at ophæve aftalen uden begrundelse inden for 14 dage. Fortrydelsesfristen begynder dagen efter, at forbrugeren eller en af forbrugeren udpeget tredjepart har modtaget produktet.
I løbet af fortrydelsesperioden skal forbrugeren omgås produktet og emballagen med omhu. Forbrugeren må kun pakke produktet ud eller bruge det i det omfang, det er nødvendigt for at afgøre, om han ønsker at beholde produktet. Hvis forbrugeren gør brug af sin fortrydelsesret, skal han returnere produktet med alle medfølgende tilbehør og, hvis det med rimelighed er muligt, i den oprindelige tilstand og emballage til virksomheden i overensstemmelse med de rimelige og klare instruktioner fra virksomheden.
Når forbrugeren ønsker at bruge sin fortrydelsesret, skal han informere virksomheden om dette inden for 14 dage efter modtagelsen af produktet. Forbrugeren kan gøre dette ved at sende en skriftlig besked eller e-mail. Når forbrugeren har informeret virksomheden om sin beslutning, skal han returnere produktet inden for 14 dage. Forbrugeren skal bevise, at produktet er returneret rettidigt til virksomhedens oprindelige adresse, for eksempel ved at fremvise bevis for forsendelse.
Hvis forbrugeren ikke har informeret virksomheden om sin beslutning inden for de i punkt 2 og 3 nævnte frister eller ikke har returneret produktet, bliver købet bindende.
Artikel 7 – Omkostninger i tilfælde af fortrydelse
Hvis forbrugeren udnytter sin fortrydelsesret, er omkostningerne ved returnering af produktet for forbrugerens egen regning.
Hvis forbrugeren har betalt et beløb, vil virksomheden refundere beløbet så hurtigt som muligt, dog senest inden for 14 dage efter fortrydelsen, under forudsætning af, at produktet er modtaget tilbage af virksomheden, eller der foreligger tilfredsstillende bevis for, at produktet er returneret.
Artikel 8 – Udelukkelse af fortrydelsesret
Virksomheden kan udelukke fortrydelsesretten for produkter som nævnt i punkt 2 og 3. Udelukkelsen af fortrydelsesretten gælder kun, hvis virksomheden tydeligt har angivet dette i tilbuddet.
Udelukkelse af fortrydelsesretten er kun mulig for produkter:
Udelukkelse af fortrydelsesretten er kun mulig for tjenester:
Artikel 9 – Priser
I løbet af den i tilbuddet angivne gyldighedsperiode vil priserne på de tilbudte produkter og/eller tjenester ikke blive forhøjet, bortset fra prisændringer som følge af ændringer i momssatser.
Virksomheden kan tilbyde produkter eller tjenester med variable priser, hvis priserne er afhængige af udsving på finansmarkedet, som virksomheden ikke har indflydelse på. Denne afhængighed af udsving og det faktum, at eventuelle angivne priser er retningsgivende, vil blive angivet i tilbuddet.
Prisstigninger inden for 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis de skyldes lovbestemte regler eller bestemmelser.
Prisstigninger fra 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis virksomheden har fastsat dette, og:
Leveringsstedet bestemmes i henhold til artikel 5, punkt 1, i lov om merværdiafgift 1968, som er leveringslandet. I dette tilfælde finder leveringen sted uden for EU. Følgelig vil moms og toldomkostninger blive opkrævet af post- eller kurertjenesten hos modtageren.
Alle priser er med forbehold for tryk- og tastefejl. Virksomheden kan ikke holdes ansvarlig for konsekvenserne af tryk- og tastefejl. Ved tryk- og tastefejl er virksomheden ikke forpligtet til at levere produktet til den forkerte pris.
Artikel 10 – Overensstemmelse og garanti
Virksomheden garanterer, at produkterne og/eller tjenesterne opfylder aftalen, de nævnte specifikationer, rimelige krav til pålidelighed og/eller anvendelighed og de lovbestemmelser og myndighedsforskrifter, der eksisterer på tidspunktet for aftalens indgåelse. Hvis der er aftalt andet, garanterer virksomheden også, at produktet er egnet til anden end normal brug.
En garanti, der gives af virksomheden, producenten eller importøren, berører ikke de lovbestemte rettigheder og krav, som forbrugeren kan gøre gældende mod virksomheden i henhold til aftalen.
Eventuelle mangler eller fejlagtigt leverede produkter skal meddeles virksomheden skriftligt inden for 14 dage efter leveringen. Produkterne skal returneres i den oprindelige emballage og i ny stand.
Garantiperioden svarer til fabrikantens garantiperiode. Virksomheden er dog aldrig ansvarlig for produktets endelige egnethed til forbrugerens individuelle anvendelse, og ej heller for eventuelle rådgivning om anvendelse eller brug af produktet.
Garantien gælder ikke, hvis:
Artikel 11 – Levering og udførelse
Virksomheden vil udvise størst mulig omhu ved modtagelse og udførelse af ordrer på produkter.
Leveringsstedet er den adresse, som forbrugeren har oplyst virksomheden.
Med forbehold for det, der er nævnt i artikel 4 i disse betingelser, vil virksomheden udføre accepterede ordrer hurtigt, dog senest inden for 30 dage, medmindre der er aftalt en længere leveringstid. Hvis leveringen er forsinket, eller hvis en ordre ikke kan udføres eller kun delvist kan udføres, vil forbrugeren modtage besked om dette senest 30 dage efter, at han har afgivet ordren. I dette tilfælde har forbrugeren ret til at opsige aftalen uden omkostninger og ret til eventuel erstatning.
I tilfælde af opsigelse i henhold til det foregående punkt, vil virksomheden refundere beløbet, som forbrugeren har betalt, så hurtigt som muligt, dog senest inden for 14 dage efter opsigelsen.
Hvis levering af et bestilt produkt viser sig at være umulig, vil virksomheden bestræbe sig på at tilbyde en erstatningsvare. Ved levering vil det klart og forståeligt blive meddelt, at der leveres en erstatningsvare. Ved erstatningsvarer kan fortrydelsesretten ikke udelukkes. Omkostningerne ved en eventuel returnering afholdes af virksomheden.
Risikoen for beskadigelse og/eller tab af produkter påhviler virksomheden, indtil de leveres til forbrugeren eller en forbrugerens udpeget repræsentant, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt.
Artikel 12 – Løbende aftaler: varighed, opsigelse og forlængelse
Opsigelse
Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået på ubestemt tid, og som indebærer regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester, med iagttagelse af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesfrist på højst en måned.
Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som indebærer regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester, ved periodens afslutning med iagttagelse af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesfrist på højst en måned.
Forbrugeren kan de i de foregående punkter nævnte aftaler:
Forlængelse
En aftale indgået for en bestemt periode, som indebærer regelmæssig levering af produkter (herunder elektricitet) eller tjenester, kan ikke automatisk forlænges eller fornyes for en bestemt periode.
I modsætning til det foregående punkt kan en aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som indebærer regelmæssig levering af dag-, uge- og månedspublikationer og magasiner, automatisk forlænges for en bestemt periode på højst tre måneder, hvis forbrugeren kan opsige denne forlængede aftale ved periodens udløb med en opsigelsesfrist på højst en måned.
En aftale indgået for en bestemt periode, som indebærer regelmæssig levering af produkter eller tjenester, kan kun automatisk forlænges for ubestemt tid, hvis forbrugeren til enhver tid kan opsige den med en opsigelsesfrist på højst en måned og en opsigelsesfrist på højst tre måneder, hvis aftalen indebærer regelmæssig, men mindre end månedlig levering af dag-, uge- og månedspublikationer og magasiner.
En aftale med begrænset varighed for regelmæssig levering af dag-, uge- og månedspublikationer og magasiner (prøve- eller introduktionsabonnement) forlænges ikke automatisk og ophører automatisk ved prøve- eller introduktionsperiodens udløb.
Varighed
Hvis en aftale har en varighed på mere end et år, kan forbrugeren efter et år til enhver tid opsige aftalen med en opsigelsesfrist på højst en måned, medmindre rimelighed og retfærdighed taler imod opsigelse inden udløbet af den aftalte periode.
Artikel 13 – Betaling
Medmindre andet er aftalt, skal de af forbrugeren skyldige beløb betales inden for 7 arbejdsdage efter begyndelsen af fortrydelsesfristen som nævnt i artikel 6, punkt 1. I tilfælde af en aftale om levering af en tjeneste begynder denne periode, når forbrugeren har modtaget bekræftelsen på aftalen.
Forbrugeren er forpligtet til straks at meddele virksomheden eventuelle unøjagtigheder i de leverede eller angivne betalingsoplysninger.
I tilfælde af forbrugerens manglende betaling har virksomheden ret til, under overholdelse af lovgivningsmæssige begrænsninger, at opkræve de forbrugeren på forhånd meddelte rimelige omkostninger.
Artikel 14 – Klageprocedure
Klager vedrørende opfyldelsen af aftalen skal indgives fuldstændigt og klart beskrevet til virksomheden inden for 7 dage, efter at forbrugeren har opdaget manglerne.
Klager, der indgives til virksomheden, besvares inden for 14 dage fra datoen for modtagelsen. Hvis en klage kræver længere behandlingstid, vil virksomheden inden for 14 dage give en bekræftelse på modtagelsen og en indikation af, hvornår forbrugeren kan forvente et mere detaljeret svar.
Hvis klagen ikke kan løses i mindelighed, opstår der en tvist, der er underlagt tvistbilæggelsesproceduren.
En klage suspenderer ikke virksomhedens forpligtelser, medmindre virksomheden skriftligt angiver andet.
Hvis en klage vurderes at være berettiget af virksomheden, vil virksomheden efter eget valg enten erstatte eller reparere de leverede produkter gratis.
Artikel 15 – Tvister
Aftaler mellem virksomheden og forbrugeren, som disse almindelige betingelser vedrører, er underlagt dansk lov. Dette gælder også, hvis forbrugeren bor i udlandet.